3. Grippostad-tény a megfázásról

Így hat a megfázás a mindennapok során az orvosokra és gyógyszerészekre

A harmadik ténynél azt vizsgáltuk, hogy hogyan befolyásolja a megfázás az orvosok és gyógyszerészek magánéletét. A körkérdés eredménye: A megkérdezettek nagy része nem hagyja, hogy a bosszantó tünetek elrontsák a szabad idejét – mindössze a sportolást tekintik a legtöbben tilosnak a megfázás ideje alatt.

A Grippostad megfázással kapcsolatos körkérdésében 150 orvos és 150 gyógyszerész/gyógyszertári szakdolgozó vett részt. 71 százalékuk nem hagyja, hogy a megfázás határozza meg a szabadidő eltöltését. A fizikai megerőltetést és a sportolást ugyan kerülik, ha meg vannak fázva, de egyébként élik tovább az életüket. A gyógyszerészeknél különösen fontos volt a fizikai tevékenység elkerülése. Az orvosokkal összehasonlítva (71 százalék) a gyógyszerészek 83 százaléka mondta, hogy a kórokozók elleni küzdelem ideje alatt szünetelteti a sportolást.

„Megfázás? Nekem aztán mindegy!”

Összesen a megkérdezettek 8 százaléka mondta, hogy a magánéletben egyáltalán nem hagyja magát akadályozni, és rendesen éli tovább az életét. 9 százalék pedig pont az ellenkezőjét vallja. Ők annyira komolyan veszik a megfázás tüneteit, hogy a magánéleti kötelezettségeiket teljesen szüneteltetik, és panaszok elmúltáik ágyban fekszenek.
Egy dologban azonban nagyjából egyetértenek az orvosok és a gyógyszerészek: 59 százalékuk gyógyszereket alkalmaz, hogy hamarabb meggyógyuljon.*

*150 általános orvos, 75 gyógyszerész és 75 gyógyszertári szakdolgozó körében végzett internetes közvélemény-kutatás, amelyet a DocCheck végzett 2018.07.12-2018.07.19. között.

Grippostad C kemény kapszula alkalmazása megfázás esetén:
Aki enyhébb tünetekkel is menne dolgozni, alkalmazhatja a Grippostad® C-t. A Grippostad® C enyhítheti a megfázás bosszantó tüneteit, a köhögést, náthát, a fejfájást és a végtagfájdalmat. A gyógyszer kapszula formátumban kapható.

19STADAGRIPPOSTAD3OP1/2020.02.28
Vény nélkül kapható gyógyszer

1. Grippostad-tény a megfázásról

Az orvosok és gyógyszerészek 97 százaléka a megfázás ellenére is bemegy dolgozni

Tudj meg többet

Mit tehetünk, ha megfáztunk, és mik a legelterjedtebb tévhitek a nátháról

Mit tehetünk, mi nem ajánlott, és mik a legelterjedtebb tévhitek a nátháról

Tudj meg többet

Mi a különbség a megfázás és az influenza között?

A kettő ég és föld: Megfázás, vagy influenza

Tudj meg többet

2. Grippostad-tény a megfázásról

Orvosok és gyógyszerészek így előzik meg a megfázást

Tudj meg többet