1. Grippostad-tény a megfázásról

Az orvosok és gyógyszerészek 97 százaléka a megfázás ellenére is bemegy dolgozni


A első ténynél azt vizsgáltuk, hány orvos és gyógyszerész megy megfázással is dolgozni. Az eredmény döbbenetes: Majdnem mindenki. Az indokok sokfélék, de egy közös bennük: a szakértők úgy érzik, hiányozna a munkavégzésük, ha náthásan otthon maradnának.

A Grippostad megfázással kapcsolatos körkérdésében 150 orvos és 150 gyógyszerész/gyógyszertári szakdolgozó vett részt. A megkérdezettek összesen 97 százaléka inkább elviseli a megfázás kísérő tüneteit, a náthát, torokfájást és végtagfájdalmat, és ezek ellenére bemegy a rendelőbe vagy a gyógyszertárba dolgozni. Csak a megkérdezettek fele (55 százaléka) tette hozzá, hogy „igazán súlyos” panaszok esetén azért inkább otthon maradna. Csak mintegy 3 százalékuk gyógyítja ki magát teljesen a megfázásból.

„Hiányoznék, amikor náthás vagyok”
Ez azért van, mert az orvosok, gyógyszerészek és gyógyszertári szakdolgozók igen felelősségteljesek. Egynegyedük rosszul érzi magát attól, hogy cserbenhagyja a betegeket és a kollégákat. Nem akarnak hiányozni, amikor betegek. További 16 százalék érzi úgy, hogy egy megfázás „nem is olyan vészes”, és nem törődnek különösebben a tünetekkel. Esetükben fel sem merül a kérdés: „Maradjak inkább itthon?” – akkor sem, amikor meg vannak fázva.

Vagyis a megkérdezett 300 fő többségének nem akadály a megfázás. Ezt az érzést biztosan közülünk is sokan ismerik.

(150 általános orvos, 75 gyógyszerész és 75 gyógyszertári szakdolgozó körében végzett internetes közvélemény-kutatás, amelyet a DocCheck végzett 2018.07.12-2018.07.19. között)

Grippostad C kemény kapszula alkalmazása megfázás esetén:
Aki enyhébb tünetekkel is menne dolgozni, alkalmazhatja a Grippostad® C-t. A Grippostad® C enyhítheti a megfázás bosszantó tüneteit, a köhögést, náthát, a fejfájást és a végtagfájdalmat. A gyógyszer kapszula formátumban kapható.

19STADAGRIPPOSTAD3OP1/2020.03.06
Vény nélkül kapható gyógyszer

Mit tehetünk, ha megfáztunk, és mik a legelterjedtebb tévhitek a nátháról

Mit tehetünk, mi nem ajánlott, és mik a legelterjedtebb tévhitek a nátháról

Tudj meg többet

Mi a különbség a megfázás és az influenza között?

A kettő ég és föld: Megfázás, vagy influenza

Tudj meg többet

2. Grippostad-tény a megfázásról

Orvosok és gyógyszerészek így előzik meg a megfázást

Tudj meg többet

3. Grippostad-tény a megfázásról

Így hat a megfázás a mindennapok során az orvosokra és gyógyszerészekre

Tudj meg többet