2. Grippostad-tény a megfázásról

Orvosok és gyógyszerészek így előzik meg a megfázást

A második ténynél azt vizsgáltuk, hogy orvosok, gyógyszerészek és gyógyszertári szakdolgozók miképpen előzik meg a megfázást:

1. A válasz szó szerint kézenfekvő: a megelőzésnél a gyakori kézmosást emelte ki a legtöbb szakértő. A vitaminokban gazdag táplálkozás és a testmozgás is előkelő helyen áll a bosszantó náthavírusok elleni küzdelemben. A megkérdezettek csak igen kis része mutatkozott pesszimistának, és állította, hogy a megfázást úgysem lehet megelőzni.

A Grippostad megfázással kapcsolatos körkérdésében 150 orvos és 150 gyógyszerész/gyógyszertári szakdolgozó vett részt. Világosan látszott, hogy megelőzésnél a szakértők is a régi, jól bevált módszerekre hagyatkoznak. A megkérdezettek 65 százaléka mondta, hogy a nátha, torokfájás és hasonlók elleni védekezésként a rendelőben ill. a gyógyszertárban főként a gyakori kézmosást alkalmazza.

A megkérdezettek fele ezen kívül figyel a vitamindús táplálkozásra, és igyekszik elkerülni a betegekkel való közvetlen kapcsolatot. A megfelelő testmozgást is kiemelten fontosnak tartja a megkérdezett orvosok és gyógyszerészek 42 százaléka a megfázás megelőzésére. Elmondhatjuk tehát, hogy a szakértők egyetértenek abban, hogyan kell megelőzni a megfázást?

Nem egészen: Vannak ugyanis fontos eltérések. Amiben nem értenek egyet az orvosok és a gyógyszerészek A megkérdezett szakértők 40 százaléka alkalmaz a megfázásos időszakban immunerősítő készítményeket. Azonban itt is jelentős eltérések mutatkoznak a különböző szakmák képviselői között: Míg az orvosoknak csak 21 százaléka alkalmaz immunerősítő készítményeket, a gyógyszerészeknél ez az arány 65 százalék.

Az orvosok összességében kissé józanabban szemlélik a megfázás elleni védekezést:
23 százalékuk úgy véli, hogy a megfázást úgysem lehet megelőzni – a gyógyszerészeknél csak 9 százalék gondolja így.
(
150 általános orvos, 75 gyógyszerész és 75 gyógyszertári szakdolgozó körében végzett internetes közvélemény-kutatás, amelyet a DocCheck végzett 2018.07.12-2018.07.19. között)

Grippostad C kemény kapszula alkalmazása megfázás esetén:
Aki enyhébb tünetekkel is menne dolgozni, alkalmazhatja a Grippostad® C-t. A Grippostad® C enyhítheti a megfázás bosszantó tüneteit, a köhögést, náthát, a fejfájást és a végtagfájdalmat. A gyógyszer kapszula formátumban kapható.

19STADAGRIPPOSTAD3OP1/2020.03.06
Vény nélkül kapható gyógyszer

1. Grippostad-tény a megfázásról

Az orvosok és gyógyszerészek 97 százaléka a megfázás ellenére is bemegy dolgozni

Tudj meg többet

Mit tehetünk, ha megfáztunk, és mik a legelterjedtebb tévhitek a nátháról

Mit tehetünk, mi nem ajánlott, és mik a legelterjedtebb tévhitek a nátháról

Tudj meg többet

Mi a különbség a megfázás és az influenza között?

A kettő ég és föld: Megfázás, vagy influenza

Tudj meg többet

3. Grippostad-tény a megfázásról

Így hat a megfázás a mindennapok során az orvosokra és gyógyszerészekre

Tudj meg többet