Gyógyszertárkereső

Közelben található gyógyszertár

Online vásárlás

Találatok a közelben

Mindannyian ismerjük ezeket a tüneteket

A testhőmérséklet megemelkedik, kapar a torok, enyhe fejfájás alakul ki, az orr folyik, vagy be van dugulva. Többnyire vacogás, tüsszögés és a fejben érzett nyomás teszi teljessé a tünetképet.

Nátha: Ha az orrunk egyfolytában csak folyik

Ha már mindenhol hegyekben állnak a zsebkendők, akkor náthával küszködünk. A nátha az akut hörghurut mellett a leggyakoribb fajtája a megfázásos betegségeknek. A szervezet nyákképződéssel akar megszabadulni a vírusoktól. A nátha önmagában ártalmatlan betegség – de a tünetei mégis nagyon bosszantóak.

Köhögés: Amikor az ingertől csak ingerültek leszünk

Tudtad, hogy a köhögés milyen szorgalmas tud lenni? Nyálkát is tud termelni, hogy a szervezetből eltávolítsa a vírusokat és baktériumokat, ilyenkor beszélünk hurutos köhögésről. A megfázás kezdetén azonban a száraz köhögés gyakori, ilyenkor nem termelődik nyák, a köhögés fájdalmas lehet – ez az ingerköhögés.

Amikor minden nyeléstől összerezzenünk

Ha a garatban gyulladás van, fáj a torkunk. Gyakran enyhe torokkaparás, száraz érzés jelzi előre a megfázást. A lejtőn nincs megállás: rossz nyelni, alig bírunk enni-inni, akár be is rekedhetünk.

Mikor a testhőmérséklet emelkedik

Ha szervezetünk elkezdi magát megizzasztani, annak jó oka van. A láz gyengíti a vírusokat, és tartalék immunsejteket aktivál leküzdésükre. Ez egy darabig rendben is van: Azonban, ha a láz 39°C-nál magasabbra szökik, a biztonság kedvéért forduljunk orvoshoz.

Amikor már kezünk-lábunk is érintett

A szervezet ingerületátvivő anyagokat vet be a megfázást okozó vírusok elleni küzdelemben. Ezek támogatják az immunsejtek kommunikációját. De egyúttal a szervezet fájdalomérzetét is fokozzák. Tehát amit mi annyira kellemetlennek érzünk, igazából nagyon is hasznos.

Az itt írtak kizárólag általános információk, amelyek tájékoztató jellegűek, így azok nem helyettesítik az orvosi konzultációt, vizsgálatot, diagnózist és az esetleges kezelést, továbbá nem céljuk az egyén egészségével, kezelésével kapcsolatos tanácsadás. Egészségügyi probléma, illetve betegség esetén forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Grippostad®C kemény kapszula

Kapszula 4 hatóanyaggal

19STADAGRIPPOSTAD3OP1/2020.02.28
Vény nélkül kapható gyógyszer